NOS NieuwsAangepast

Hoe een verkeerd sms'je tot een gezellig Thanksgiving-etentje leidde

Het ideaalbeeld dat oma's echt eten aan íédereen geven, werd gisteren bevestigd. Een oma die een sms'je met een uitnodiging voor Thanksgiving naar het verkeerde nummer stuurde, heeft de jongen die het bericht kreeg echt aan tafel gehad.

Wanda Dench wilde haar kleinzoon uitnodigen voor het etentje, maar stuurde per ongeluk een bericht naar het telefoonnummer van de 17-jarige Jamal Hinton. Hinton herkende het nummer niet en vroeg wie hem ge-sms't had.

"Je oma", was het antwoord. Omdat Hinton dacht dat zijn oma misschien haar telefoonnummer had veranderd, vroeg hij voor de zekerheid om een foto. Die stuurde Dench. "Jij bent niet mijn oma", reageerde Hinton. Maar zijn kans op een etentje wilde hij niet mislopen, dus vroeg hij er snel achteraan: "Maar mag ik wel komen eten?"

Dench zei ja, want "dat is wat oma's doen. Die geven iedereen eten." Hinton maakte screenshots van het gesprek en zette het online. Het bericht ging meteen viral.

Het is een fijn gevoel om aardig voor iemand te zijn en het is een geweldig gevoel als iemand aardig voor jou is.

Wanda Dench

De oma hield zich aan haar belofte en had Hinton gisteren te gast. "Ik vond het een enige jongen", vertelt ze tegen CNN. "We hebben samen gegeten en hij vertelde me over zijn plannen voor de toekomst, ik heb van hem genoten."

Dench hoopt dat anderen haar voorbeeld zullen volgen. "Als je iets aardigs voor iemand kan doen, doe dat dan. Het is een fijn gevoel om aardig voor iemand te zijn en het is een geweldig gevoel als iemand aardig voor jou is."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl