Phillip Cocu op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Cocu voor belangrijke maand: in winterstop kun je herstarten

PSV gaat een aantal belangrijke weken tegemoet. De regerend landskampioen moet voor de winterstop zien bij te blijven bij concurrenten Feyenoord en Ajax en bovendien moet Europese overwintering veiliggesteld worden.

Zaterdag wordt de teleurstellend verlopen novembermaand afgesloten met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag en daarna volgen in december ontmoetingen met Roda JC, FK Rostov, Go Ahead Eagles en Ajax.

"Maar als die vier weken voorbij zijn, komen er ongetwijfeld nog andere belangrijke weken", aldus Cocu. "We zullen tot de winterstop voor ieder puntje moeten knokken om in de race te blijven voor de titel."

Cocu: als kwartje valt kan het snel gaan voor De Jong

Balans opmaken

Stiekem zal PSV, dat een behoorlijk volle ziekenboeg heeft en al weken op zoek is naar goals én de juiste vorm, uitkijken naar de winterstop. Op dat moment kan Cocu de balans opmaken.

"Wellicht hebben we dan weer wat spelers terug en dan kijk je niet meer achteruit", aldus Cocu. "Dan kun je als het ware herstarten. Dat kan wel een belangrijk moment voor ons zijn."

Soms moet je even het ritme doorbreken en een keer niet spelen.

Phillip Cocu over Luuk de Jong

Op de persconferentie verklapte Cocu dat Luuk de Jong tegen ADO niet, net als tegen Atlético, op de bank hoeft plaats te nemen. "Soms moet je even het ritme doorbreken en een keer niet spelen. Om rust te nemen, je energie te sparen en je te focussen op het volgende doel. En dat was voor hem de wedstrijd tegen ADO", zei Cocu.

"Hij heeft net weer lopen afwerken en toen zag ik de ballen er weer aardig in vliegen. Hij heeft de afgelopen twee jaar veel goals gemaakt en is daar gewend aan geraakt. Het is goed om te zien dat de ballen er in de training weer in gaan. Hij doet er alles aan en is kritisch op zichzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl