NOS NieuwsAangepast

Tientallen hypotheekadviseurs ABN Amro zetten valse handtekeningen

Het onderzoek bij ABN Amro loopt nog, maar nu al is duidelijk dat het aantal hypotheekadviseurs dat gefraudeerd heeft flink groter is dan eerder was vastgesteld. Volgens de bank staat inmiddels vast dat zeker negentig van zijn adviseurs zelf handtekeningen van klanten onder documenten hebben gezet.

Dat aantal kan nog toenemen: volgens ABN moeten enkele tientallen medewerkers nog worden ondervraagd. De fraudeurs zijn inmiddels alle negentig geschorst.

Eerder deze maand schorste ABN al negen medewerkers vanwege de dossierfraude. De adviseurs vervalsten de handtekeningen van klanten, naar eigen zeggen om dossiers snel te kunnen afhandelen.

Klein detail

De vervalsingen werden gedaan vanwege veranderingen in hypotheekstukken. Om die te mogen doorvoeren, is soms de handtekening van de klant nodig. De adviseurs in kwestie achtten de aanpassingen niet belangrijk genoeg om er de klant mee lastig te vallen.

Volgens algemeen directeur Frans Woelders van ABN Amro Retail lijkt het er niet op dat klanten door de fraude benadeeld zijn. "Op dit moment is er nog steeds geen aanleiding te denken dat klanten financieel benadeeld zijn. Mocht dit wel gebeurd zijn, dan zullen we dit uiteraard voor klanten corrigeren."

Woelders benadrukt dat er ook zeker 800 hypotheekadviseurs zijn geweest die geen handtekeningen vervalsten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl