Rutger Arisz (rechts) tijdens het WK roeien in 1991
NOS VoetbalAangepast

Voormalig roeier Arisz operationeel directeur Ajax

Rutger Arisz is door Ajax aangesteld als operationeel directeur. De oud-roeier begint op 1 december aan zijn nieuwe functie en blijft aan voor een periode van vier jaar.

Arisz wordt in de praktijk de rechterhand van algemeen directeur Edwin van der Sar en zal zo de druk op Van der Sar verlichten. "Ik heb al vaker gezegd dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar een wedstrijd op zondag om half drie", zegt Van der Sar.

Hij vervolgt: "Onder Rutger komt onder meer de grote afdeling wedstrijdzaken te hangen, maar bijvoorbeeld ook de juridische afdeling en de facilitaire afdeling die zowel op de Toekomst als in de Arena werkzaamheden verricht."

De 46-jarige Arisz nam als roeier deel aan de Olympische Spelen in Barcelona (1992) en hij won onder meer goud op de wereldkampioenschappen in 1989. Tegenwoordig is hij de voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB).

Arisz studeerde rechten in Amsterdam en werkte vervolgens vier jaar als advocaat op het gebied van bouw en vastgoed. Na een aantal jaren als jurist en manager voor Schiphol te hebben gewerkt, begeleidde Arisz de verbouwing en uitbreiding van een terminal op JFK International Airport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl