Joris van Overeem
NOS VoetbalAangepast

Van den Brom zet Van Overeem uit AZ-selectie

Een interview dat donderdagochtend in De Telegraaf verscheen, heeft Joris van Overeem zijn plaats in de selectie van AZ gekost. Trainer John van den Brom was zo ontstemd over het artikel dat hij de middenvelder uit de spelersgroep heeft gezet. De maatregel geldt in ieder geval tot en met zondag. Die dag spelen de Alkmaarders tegen Heracles Almelo.

Van den Brom: kwalijk dat Overeem de media zoekt

De 22-jarige Van Overeem had in de krant zijn ongenoegen geuit over zijn reserverol bij AZ. "Ik vind het bizar wat er momenteel met mij gebeurt. Het lijkt wel of ze me niet serieus nemen", liet hij optekenen.

"Dit is niet hoe wij het met elkaar willen doen", reageerde Van den Brom bij FOX Sports kort voor het Europa League-duel met Dundalk. "Spelers zijn eigen baas en kunnen zeggen en roepen wat ze vinden. Maar ik vind niet dat het zo hoort. Daarom heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik voorlopig geen beroep op hem doe."

Vorig seizoen had Van Overeem met elf assists een flink aandeel in het succes van de Alkmaarse formatie. "In april heb ik mijn contract met vier jaar verlengd met de intentie om nog één of twee jaar te knallen en daarna mogelijk verkocht te worden voor een goed bedrag. Maar als je niet speelt, wordt dat een lastig verhaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl