NOS NieuwsAangepast

Historische stad in Egypte opgegraven

In Egypte hebben archeologen een oude stad ontdekt en deels opgegraven. De plaats ligt aan de Nijl, in de buurt van de bekende tempel van Seti I in Abydos. Volgens deskundigen kan de bijzondere vondst de noodlijdende toeristenindustrie in het land een belangrijke impuls geven.

De archeologen denken dat de stad zeker 7000 jaar oud is. Er zijn huizen en een begraafplaats met enorme graven aangetroffen. Ook is er gereedschap en aardewerk gevonden.

Hooggeplaatsten

Aan de vijftien gevonden graven is te zien dat er mensen begraven zijn die tot een hoge sociale klasse behoorden. Deskundigen gaan er daarom van uit dat de plaats ooit floreerde en dat er hooggeplaatste ambtenaren en grafdelvers woonden. De inwoners bouwden vermoedelijk de graven van de koninklijke familie in Abydos.

De ontdekking is gedaan door een groep archeologen die verbonden is aan het Egyptische ministerie van Oudheden. De vondst komt op een belangrijk moment voor Egypte. Het land probeert al langer de toeristenindustrie nieuw leven in te blazen. Na de aanhoudende politieke onrust in Egypte laten veel toeristen het land links liggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl