Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Brede selectie moet Feyenoord succes opleveren in Manchester

Giovanni van Bronckhorst noemt het een tegenvaller dat Feyenoord een aantal belangrijke spelers moet missen tegen Manchester United. Maar kwestbaar voelt de trainer zich niet. "We missen wat spelers, zeker achterin. Maar we hebben een brede selectie en we kunnen dat opvangen'', zei Giovanni van Bronckhorst.

El Ahmadi, een van de beste spelers van Feyenoord dit seizoen, ontbreekt wegens een voetblessure. Daarnaast kan de trainer ook geen beroep doen op de geblesseerde Terence Kongolo en de geschorste Eric Botteghin.

Zware wedstrijden Tapia

De kans is groot dat Marko Vejinovic en Renato Tapia in de basis staan. Van Bronckhorst is met name over Tapia tevreden. "Renato heeft met Peru tegen onder meer Brazilië en Argentinië gespeeld, dat zijn zware wedstrijden. Hij is een jonge speler, over wie ik erg tevreden ben. Hij ontwikkelt zich op de manier die ik gehoopt had."

Feyenoord traint op Old Trafford

Andere situatie

Als de Rotterdammers donderdagavond verliezen op Old Trafford, wordt het bereiken van de volgende ronde een heel karwei.

Feyenoord won thuis met 1-0 van Manchester United, maar de situatie is nu wel anders dan destijds. Manchester United staat derde in groep A en kan niet nog een nederlaag veroorloven. Als Feyenoord wint en Fenerbahçe een zege boekt op Zorja Loegansk, valt het doek voor United.

"Voor de spelers is dit duel een kans zich te meten met de wereldtop", aldus Van Bronckhorst. "Het is een enorme uitdaging om hier goed voor de dag te komen."

Stand in groep A

Club Duels Punten Doelsaldo
1. Fenerbahçe * 4 7 5-6
2. Feyenoord 4 7 3-2
3. Manchester United 4 6 6-4
4. Zorja Loegansk 4 2 2-4

* Onderling resultaat telt boven doelsaldo. Fenerbahçe won thuis met 1-0 van Feyenoord.

Steun supporters

Feyenoord kan donderdag rekenen op de steun van 3.100 supporters die een kaart hebben weten te bemachtigen voor het bezoekersvak op Old Trafford. Naar verluidt reizen er nog een paar honderd supporters zonder kaartje naar Engeland.

Van Bronckhorst: "De supporters moeten ervan genieten dat de club zulke wedstrijden speelt. Laten we ervoor zorgen dat dit het enige is wat vrijdag in de krant staat."

Ibrahimovic en Mourinho over het duel met Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl