Bladeren op het spoor
NOS NieuwsAangepast

Ook morgen minder treinen door bladeren op het spoor

Reizigers tussen Den Haag en Utrecht en tussen Schiphol en Nijmegen moeten ook morgen rekening houden met een langere reistijd. De NS zet minder treinen in omdat een deel van het materieel beschadigd is geraakt door bladeren op het spoor.

De helft van de treinen op deze trajecten valt uit. In plaats van elk kwartier, vertrekt elk half uur een trein. De NS schat in dat reizigers mogelijk een kwartier langer onderweg zijn. Gisteren had de NS deze maatregelen ook al aangekondigd voor het treinverkeer vandaag.

Vierkante wielen

De problemen worden veroorzaakt door het herfstweer. Door gladheid en tot moes gereden herfstblaadjes hebben de wielen van de treinen minder grip op de rails. Als er dan geremd wordt, ontstaat er schade aan de wielen.

De NS heeft extra monteurs ingezet om deze zogenoemde 'vierkante wielen' te herstellen. Daarnaast rijden door het hele land treinen die een speciale gel aanbrengen op de rails waardoor het spoor wat minder glad zou moeten worden.

Reizigers laten via Twitter weten dat ze weinig begrip hebben voor de maatregelen en de overlast die ze erdoor ondervinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl