Premier Rutte en voorzitter van de Europese Raad Tusk bij het Catshuis NOS

De plannen rond de renovatie van het Binnenhof zijn gewijzigd. De Eerste Kamer verhuist tijdelijk naar het oude gebouw van de Hoge Raad en het ministerie van Algemene Zaken gaat naar het Catshuis.

De renovatie van het Binnenhof begint in 2020 en zal volgens planning 5,5 jaar duren. De huidige gebruikers worden in die periode elders in Den Haag ondergebracht.

In het oorspronkelijke plan zou de senaat samen met de Tweede Kamer naar het huidige gebouw van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag gaan. De Tweede Kamer gaat daar nog steeds naartoe.

Hoge Raad

Het ministerie van premier Rutte zou naar het voormalige gebouw van de Hoge Raad aan het Lange Voorhout gaan, maar dat plan is aangepast. AZ gaat nu waarschijnlijk naar het Catshuis, de officiële ambtswoning van de minister-president.

Op het terrein van het Catshuis, landgoed Sorgvliet aan de Scheveningseweg, wordt tijdelijk extra kantoorruimte geplaatst. Het gebouw, waar de regering vaak buitenlandse gasten ontvangt, is al goed beveiligd.

Daardoor komt het gebouw aan het Lange Voorhout weer vrij. Volgens minister Blok is de voormalige Hoge Raad goed geschikt te maken voor de vergaderingen van de senaat.

STER reclame