Het uitzicht vanaf de 'Verrückt'
NOS Nieuws

Hoogste glijbaan ter wereld gesloopt na dood jongen (10)

De hoogste waterglijbaan ter wereld gaat tegen de grond. Het Amerikaanse pretpark waar de attractie staat, heeft dat besloten nadat afgelopen zomer een 10-jarige jongen was verongelukt op de glijbaan. Zodra het onderzoek naar zijn dood is afgerond, begint de sloop van de attractie.

De Verrückt, zoals de waterglijbaan heet, staat in het Schlitterbahn Waterpark in Kansas City. De 51 meter hoge attractie werd in juli 2014 geopend en zou de hoogste én snelste glijbaan ter wereld zijn. Bezoekers konden in een soort slee naar beneden glijden met snelheden tot 100 kilometer per uur.

In augustus van dit jaar ging het tijdens een rit helemaal mis. Caleb Schwab (10) zat met twee vrouwen in een slee toen de beschermende schouderbanden losschoten. De jongen brak zijn nek. De twee vrouwen liepen verwondingen op in hun gezicht.

Gesloten

Een tragisch incident, zegt de directie van het park op Facebook. Volgens Schlitterbahn is het slopen van de glijbaan het enige juiste om te doen. De Verrückt was al gesloten sinds het ongeluk.

Het pretpark blijft wel gewoon open. De directie zegt nog niet te weten welke attractie de gigantische glijbaan zal vervangen. "Dat bepalen we later wel een keer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl