Door herfsthinder rijden er minder treinen
NOS NieuwsAangepast

NS waarschuwt voor herfsthinder op het spoor

Reizigers tussen Den Haag en Utrecht en tussen Schiphol en Nijmegen moeten vandaag rekening houden met een langere reistijd. Vanwege 'herfsthinder' rijden er minder treinen, laat de NS weten.

In plaats van elk kwartier, vertrekt op deze lijnen elk half uur een trein. Reizigers zijn daardoor mogelijk een kwartier langer onderweg en moeten bovendien soms een extra overstap maken.

De problemen worden veroorzaakt door het herfstweer. Door gladheid en tot moes gereden herfstblaadjes hebben de wielen van de treinen minder grip op de rails. Als er dan geremd wordt, ontstaat er schade aan de wielen.

We doen er van alles aan, maar het weer blijft het weer

NS-woordvoerder

Het is elke herfst weer raak met de problemen. Volgens de NS is het in heel Europa raak. "De blaadjes blijven vallen en de rails blijven glad", zegt een woordvoerder van de NS. Door het hele land rijden treinen die een speciale gel aanbrengen op de rails waardoor ze wat stroever en minder glad worden. "We doen er van alles aan, maar het weer blijft het weer", zegt de NS-woordvoerder.

De NS heeft extra medewerkers ingezet op de verschillende werkplaatsen om de wielen weer rond te slijpen, meldt RTV Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl