De Merwedebrug
NOS NieuwsAangepast

Zo'n 1,8 miljoen euro aan schadeclaims Merwedebrug

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zo'n 1,8 miljoen euro aan claims gekregen in verband met de sluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer.

Het gaat om vijf verzoeken van transportbedrijven die compensatie willen voor de schade die ze door de sluiting hebben ondervonden, schrijft minister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer. Ze moest de brief twee keer naar de Kamer sturen omdat in de eerste versie per ongeluk stond dat de bedrijven in totaal 18 miljoen euro eisten in plaats van 1,8 miljoen.

De minister schrijft dat deze claims op 5 november binnen waren. Het is niet duidelijk of er inmiddels meer verzoeken zijn ingediend. Een onafhankelijke commissie gaat de claims beoordelen.

Reparatiewerkzaamheden

De Merwedebrug is sinds 11 oktober in beide richtingen gesloten voor vrachtverkeer van 3,5 ton of zwaarder. Er waren haarscheurtjes ontdekt, die de veiligheid mogelijk in gevaar konden brengen. Ook lijnbussen mogen niet over de brug rijden.

De Merwedebrug tussen Gorinchem en Sleeuwijk is onderdeel van de A27. De brug is belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland en Noord-Brabant.

De reparatiewerkzaamheden zijn nog niet klaar. Naar verwachting gaat de brug begin december weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl