Twee broers die tegelijkertijd het tennisseizoen afsluiten als nummer één van de wereld. Dat klinkt onwaarschijnlijk, maar het gaat gebeuren. En wat als je de moeder bent van die twee? Dan ben je vooral trots, zo ook Judy Murray.

Trotse moeder Murray: Andy en Jamie nooit gepusht

Judy Murray is een toonaangevend gezicht in het Britse tennis. Zondag zag ze haar jongste zoon Andy de ATP World Tour Finals winnen, waarmee hij de eerste Brit in de geschiedenis is die het jaar als nummer één van de wereld afsluit, terwijl haar oudste zoon Jamie zich de nummer één de wereld mag noemen in het dubbelspel.

Judy begeleidt Jamie en Andy van jongs af aan. "Maar ik heb ze nooit gepusht. Ze hielden vooral van het spelletje. Ik was er voornamelijk om ze naar trainingen of toernooien te rijden, of gewoon om hun kleding te wassen. Eigenlijk niets bijzonders, iets wat elke ouder zou doen."

Judy Murray met zoon Andy, nadat hij begin november het indoortoernooi van Parijs had gewonnen, waardoor hij de nummer 1-positie van Novak Djokovic overnam. Twitter: @judymurray

"We komen uit een klein dorp in Schotland waar tennis geen geschiedenis had, dus we hebben alles min of meer zelf moeten uitvinden. Ik denk juist dat wij een mooi voorbeeld zijn dat alles mogelijk is..."

STER reclame