Japanners kijken naar een rivier nadat er een tsunamiwaarschuwing werd gegeven
NOS Nieuws

Wekdienst van 22 november: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Vandaag schijnt vooral in het westen de zon geregeld, terwijl in het oosten meer wolken aanwezig zijn. Het wordt 12 graden en er waait een matige tot krachtige zuidelijke wind.

Tsunami-waarschuwing ingetrokken na beving Fukushima, geen schade

Voor de kust van de regio Fukushima in Japan is een aardbeving geweest met een kracht van 7,4. Er werd een tsunami-waarschuwing afgegeven omdat vloedgolven werden verwacht tot drie meter hoog. Bewoners gingen massaal naar hoger gelegen gebieden. De autoriteiten roepen mensen nog steeds op weg te blijven van de kust.

Inmiddels is de tsunami-waarschuwing weer ingetrokken. In 2011 werd Fukushima getroffen door een veel zwaardere aardbeving, met een kracht van 9, gevolgd door een kernramp. De kerncentrale zou deze keer geen schade hebben opgelopen.

Kort na de beving houdt het Japans Meteorologisch Instituut een persconferentie

Donald Trump wil meteen af van handelsverdrag TPP

Donald Trump trekt op de eerste dag als president de stekker uit de onderhandelingen voor het Trans-Pacifische Partnerschap, TPP. Hij heeft dat gezegd in een video, waarin hij zijn plannen bekendmaakte voor zijn eerste honderd dagen als president.

Tijdens zijn verkiezingscampagne zei Trump al dat hij af wil van het vrijhandelsakkoord. Hij noemt het een ramp voor de Amerikaanse economie, omdat het banenverlies veroorzaakt. Bij het TPP-akkoord zijn veel landen betrokken, waaronder Australië en Japan. Trump is vanaf 20 januari president van Amerika.

Trump wil meteen af van het TPP-handelsverdrag

Kanye West is opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Het lijkt erop dat de rapper oververmoeid is. West was de laatste dagen veel in het nieuws, nadat hij weg was gelopen tijdens een concert en daarna optredens van zijn Amerikaanse tour annuleerde.

West had zaterdag pas drie nummers gerapt in de stad Sacramento toen hij stopte om te klagen over Facebook, Jay Z en Hillary Clinton. Ook zei hij dat het optreden van Beyoncé bij de MTV Awards doorgestoken kaart was.

Verder vandaag...

Het Openbaar Ministerie maakt de strafeisen bekend in het Passageproces, over de liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Het proces draait om zeven moorden tussen 1993 en 2006.

3FM maakt vanmiddag bekend welke 3FM-dj's het Glazen Huis in Breda betrekken. Dit jaar vraagt 3FM tijdens Serious Request aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking.

De advocaten van 150 inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen beginnen vandaag aan hun pleidooi. De inwoners willen een schadevergoeding van zowel de Staat als de NAM.

De Amsterdamse bestuursrechter buigt zich over de bierfiets. Burgemeester Van der Laan wil de bierfiets vanaf 1 januari weren uit het centrum, maar exploitanten protesteerden tegen dit besluit.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl