ING stopt met Twyp, een app om rekeningen mee te delen
NOS Nieuws

ING stopt na jaar met app om kroegrekening te delen

ING stopt nog geen jaar na de introductie met Twyp (the way you pay). Met de app kun je rekeningen delen, bijvoorbeeld in de kroeg. Volgens de bank is gebleken dat klanten geen behoefte hebben aan de app.

Het rekeningdelen was omslachtig. Het werkte alleen als iedereen de app gebruikte. Daarnaast moesten gebruikers ook elke keer via hun eigen bank door middel van iDeal geld overboeken naar de app.

Paar duizend betalingen

In Nederland hebben 46.000 mensen de app geïnstalleerd, maar lang niet iedereen gebruikt hem actief. Volgens een woordvoerder ging het in totaal om een paar duizend betalingen per maand. In Spanje heeft de app 300.000 gebruikers. Daar blijft Twyp bestaan.

De app stopt op 15 december. Tot 24 november kunnen gebruikers het geld bij de app weghalen. Na die datum doet ING dat zelf, mits er een IBAN-nummer aan gekoppeld is.

150.000 gebruikers

ING is niet de enige partij die een app heeft uitgebracht om rekeningen te delen. ABN Amro heeft Tikkie en Bunq heeft vorige week Slice uitgebracht. Een woordvoerder van ABN Amro zegt dat hun deel-app 150.000 gebruikers heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl