De tatoeage van de Duitse verdachte
NOS NieuwsAangepast

Moordverdachte heeft belangrijke aanwijzing op bovenarm

Een tatoeage van een Duitse verdachte heeft de politie mogelijk een stap dichterbij de oplossing van een moordzaak gebracht. De man van 22 werd dit weekend opgepakt in de Spaanse kustplaats Lloret de Mar vanwege de dood van zijn vriendin. Hij zou haar sterfdag op zijn arm hebben getatoeëerd.

De Duitse politie was op zoek naar de man, nadat zijn vriendin (20) vorige week dood was gevonden in een flat in de plaats Freyung, in Beieren. Volgens forensisch experts was zij drie weken eerder om het leven gebracht. De precieze datum konden zij echter niet vaststellen.

Haar vriend en zoontje van achttien maanden waren lange tijd onvindbaar. De Duitse politie ontdekte dat zij in Spanje zaten toen de man geld opnam. Er werd een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd, waarna de Duitser werd gearresteerd in een hotel aan de Costa Brava.

Sterfdag

Na zijn arrestatie kwamen agenten erachter dat de verdachte een belangrijke aanwijzing op zijn lichaam had staan. Op zijn bovenarm had de man een tatoeage met de naam van zijn vriendin, haar geboortedatum en de datum van 27 oktober 2016. De politie denkt dat die dag haar sterfdag is.

De Duitser was van plan door te reizen naar Noord-Afrika, maar zit momenteel vast in een Spaanse cel. Daar wacht hij tot hij naar Duitsland wordt uitgezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl