Hidde ter Avest middelpunt van het Twentse feest na de openingstreffer

Utrecht houdt met tien man stand in Enschede

FC Utrecht heeft op bezoek bij FC Twente een knap punt behaald. De ploeg van coach Erik ten Hag speelde ruim tachtig minuten met tien man na rood voor Ramon Leeuwin, maar sleepte desondanks de 1-1 uit het vermakelijke duel.

Utrecht moest het strijdplan al snel omgooien. Leeuwin zag na negen minuten een kopbal van Chinedu Ede over zich heen gaan. De verdediger van Utrecht draaide zich om en daar was Enes Ünal ineens. Het tweetal kwam in botsing, arbiter Allard Lindhout floot en Leeuwin kon inrukken.

Twente profiteerde van het wegvallen van Leeuwin en de daaropvolgende verwarring bij Utrecht. Peet Bijen legde na 22 minuten een pass achter de verdediging van Utrecht en de mee opgekomen Hidde ter Avest liftte de bal fraai over Robbin Ruiter heen.

Spelers van Utrecht vieren de gelijkmaker van Richairo Zivkovic

Gelijkmaker Utrecht

Toch kopte Richairo Zivkovic vier minuten later de 1-1 binnen. Daar mocht hij de verdediging van Twente voor bedanken: Simon Thesker werkte de bal eerst dramatisch weg, waarna Nick Marsman even slecht reageerde op een schot van Yassin Ayoub en zo Zivkovic een niet te missen kans bood. Ter Avest pegelde vervolgens aan de andere kant op de lat.

In het eerste kwartier na rust waren er kansen over en weer, waarbij Twente de meeste miste. Ünal, Bersant Celina en invaller Dylan Seys hadden het vizier steeds niet op scherp staan. Voor Utrecht kreeg Sébastien Haller dé kans op de 2-1, maar ditmaal redde Marsman wel knap.

Twente voerde de druk vervolgens op en Ünal werd vaak in stelling gebracht, maar steeds werd hij met kunst- en vliegwerk van scoren afgehouden. Met name Willem Janssen had het lastig met de Manchester City-huurling en hij had misschien wel geluk dat Twente geen strafschop kreeg. Mede daardoor bleef het 1-1.