NOS NieuwsAangepast

Mitt Romney op bezoek bij zijn vroegere tegenstander Trump

Mitt Romney: de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?

Oud-presidentskandidaat Mitt Romney is op bezoek geweest bij Donald Trump. Het gesprek is opmerkelijk, omdat Romney tijdens de verkiezingscampagne een van Trumps grootste critici binnen de Republikeinse partij was.

In de VS wordt gespeculeerd dat Trump zijn voormalige tegenstander een ministerspost aanbiedt, mogelijk die van Buitenlandse Zaken. De gematigde Romney zou goed vallen in het buitenland. Andere namen die voor dezelfde post worden genoemd zijn de vroegere burgemeester van New York Rudy Giuliani en de vroegere VN-ambassadeur John Bolton. Morgen praat Trump met Giuliani.

Mislukkeling

Trump is bezig zijn regering samen te stellen. Tot nu toe had hij alleen gesprekken met conservatieve hardliners, allemaal blanke mannen. Romney en Trump wilden na afloop weinig kwijt over hun gesprek, dat een uur en 20 minuten duurde.

Romney verloor bij de verkiezingen van 2012 van Barack Obama. Trump noemde hem toen een mislukkeling. Romney op zijn beurt zei in maart dat Trump als president gevaarlijk zou zijn. "Ik ben bang dat als het op buitenlands beleid aankomt, hij heel erg niet slim is", waren Romneys letterlijke woorden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl