NOS VoetbalAangepast

Younes mist De Boer, maar leert ook van Bosz

"Je moet het elke dag proberen, goed luisteren en niet bang zijn. Dan werkt het." Logische teksten van een jonge, ambitieuze buitenspeler die wil slagen bij Ajax. Alleen heeft Amin Younes het niet over zijn spel, maar over de taal waarin hij zijn antwoorden geeft.

Na ruim een jaar in Amsterdam kan de 22-jarige zoon van een Libanese vader en een Duitse moeder zich namelijk prima redden in het Nederlands.

Amin Younes, een behendige Ajax-aanvaller die moeilijk scoort

'Mis Frank de Boer'

Toen hij vorige zomer overkwam van Borussia Mönchengladbach was Younes nog een grote onbekende, maar inmiddels heeft het Amsterdamse publiek de kleine linksbuiten met de snelle voetjes in de armen gesloten. Met dank aan Frank de Boer. "Hij was heel belangrijk voor mij, gaf me veel vertrouwen en was heel eerlijk naar mij. Natuurlijk mis ik hem..."

Dat laatste komt er schoorvoetend uit, want inmiddels staat er een andere trainer voor de groep. Een veeleisende coach, zo weet Younes inmiddels. Nog voor ze elkaar op het trainingsveld leerden kennen, overtuigde Bosz de Duitser om niet naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro af te reizen. Een litteken op de broze relatie, zeker nadat Ajax roemloos werd uitgeschakeld voor het kampioenenbal door FK Rostov.

Frank de Boer was ontzettend goed in het lezen van het spel, hij kon het spel tijdens de wedstrijd veranderen.

Amin Younes

Werken met Bosz

Younes klaagde niet, bleef zijn best doen en overtuigde zijn trainer. "Ik vind het heel leuk om te werken met Bosz. We mogen echt blij zijn als ploeg om hem als trainer te hebben. Hij praat veel met de spelers en elke speler kan ontzettend veel van hem leren. De Boer was ontzettend goed in het lezen van het spel, hij kon het spel tijdens de wedstrijd veranderen. Met Bosz leren we heel goed druk te zetten."

Teleurstelling bij Amin Younes

Ideale schoonzoon

Younes is als een ideale schoonzoon voor een trainer. Het moet een verademing zijn voor Bosz, juist nu hij steeds vaker te maken krijgt met nukkige spelers op de bank. Maar uiteindelijk draait het om prestaties, om acties, assists en vooral doelpunten.

Zijn laatste competitiedoelpunt dateert alweer van 8 mei 2016, de openingstreffer op De Vijverberg. Een doelpunt dat de Ajax-fans het liefst zo snel mogelijk vergeten omdat Ajax desondanks bij De Graafschap de landstitel liet glippen.

"Natuurlijk ben ik niet heel tevreden, omdat ik niet scoor... Maar we spelen op het moment goed en we winnen. Het verschil met Feyenoord is maar drie punten, we zijn verder in de Europa League en in de beker. Dat is prima. Elke speler heeft dit soort periodes."

Statistieken Amin Younes

ClubDuelsDoelpunten (assists)
2016/17Ajax152 (4)
2015/16Ajax358 (9)
2014/151. FC Kaiserslautern*152 (2)
2013/14Borussia Mönchengladbach140 (2)
2012/13Borussia Mönchengladbach131 (1)
2011/12Borussia Mönchengladbach10 (0)
* Tweede Bundesliga
Mei 2016: Amin Younes scoort voor Ajax in de eredivisie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl