AFP
NOS NieuwsAangepast

Trump kiest Jeff Sessions als nieuwe minister van Justitie

Het transitieteam van de nieuw gekozen Amerikaanse president Donald Trump heeft drie nieuwe namen bekendgemaakt voor zijn regering.

Jeff Sessions, sinds 1997 senator van Alabama, wordt de nieuwe minister van Justitie.

Ook heeft Trump Congreslid Mike Pompeo, die bij de Republikeinse Tea Party zit, voorgedragen als directeur van de CIA. De Nederlandse Amerikaan Pete Hoekstra was ook in de race, maar hij wordt het dus niet.

Vannacht werd al bekend dat Trump oud-generaal Flynn als nationale veiligheidsadviseur wil. Alle drie de kandidaten zouden de post officieel hebben geaccepteerd.

In opspraak

Sessions kwam in de jaren 80 in opspraak vanwege beschuldigingen van racisme, toen hij was genomineerd voor de functie van rechter bij het Federale gerechtshof.

Hij zou hebben gezegd dat hij dacht dat de Ku Klux Klan "wel oké" was, totdat hij erachter kwam dat "sommige leden marihuana rookten". De Senaat moet zijn nieuwe baan als minister nog goedkeuren.

Priebus

Eerder werd al duidelijk dat de Republikeinse partijvoorzitter Reince Priebus de stafchef wordt van Trump en campagneleider Stephen Bannon zijn belangrijkste strategisch adviseur.

Donald Trump wordt op 20 januari beëdigd als de 45ste president van de Verenigde Staten. Voor die tijd moet hij alle ministersposten rond hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl