Files door regen op de A4 bij Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Komende uren zware windstoten en onweer in kustgebied

Het KNMI waarschuwt voor windstoten en onweer in het kustgebied. De weerdienst heeft voor vanavond code geel afgekondigd en zegt dat er kans is op windstoten tot 90 kilometer per uur aan zee en landinwaarts tot 75 kilometer. De waarschuwing geldt tot middernacht. Vooral in het noordwesten kunnen zware windstoten voorkomen.

De buien trekken in de loop van de nacht naar Duitsland weg, maar verspreid over de nacht komen nog enkele buien voor, mogelijk met onweer en hagel.

Drukke spits

Automobilisten en treinreizigers hebben tijdens de avondspits veel last gehad van buien die over de Randstad trokken. Op het hoogtepunt stond er volgens de ANWB op snelwegen en provinciale wegen 783 kilometer file, de op vier na drukste spits van 2016. Voor morgenochtend verwacht de ANWB een lichte spits.

Ook het spoor heeft last van het herfstweer. "Dat leidt tot wat vertraging her en der", zegt een NS-woordvoerder. De sporen zijn door het herfstweer glad. Ook is het druk in de trein. "In- en uitstappen duurt daarom wat langer, waardoor er vertraging ontstaat."

Bierkratten omgewaaid

Door de harde wind is in Eindhoven een bierkrattendoolhof met 11.000 blauwe bierkratten omgewaaid. Het doolhof is onderdeel van het festival Glow, een lichtfestival in Eindhoven.

Het doolhof staat op het terrein van de TU Eindhoven. Morgen wordt het gerepareerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl