NOS NieuwsAangepast

Zuid-Holland voert ov-chip toch in

De provincie Zuid-Holland voert de ov-chipkaart volgens plan in op 3 februari. Volgens gedeputeerde Van Dijk voldoet de kaart aan de landelijke normen en is het een goed betaalsysteem.

"Wij hebben de chipkaart getoetst, die is veilig bevonden, dus voeren we hem 3 februari in. In Amsterdam en Rotterdam werkt hij ook al. Er zijn al miljoenen mensen die dagelijks met de chipkaart reizen. En die zijn er zeer tevreden over", zei Van Dijk tegen de NOS.

Gisteren bleek uit onderzoek van het blad PC-Active en de NOS dat het saldo op anonieme chipkaarten via fraude eenvoudig te verhogen is en dat de conducteur de fraude niet opmerkt.

De PvdA en de SP vragen zich daarom af of Zuid-Holland niet beter kan wachten met invoeren van de ov-chipkaart. Ze hebben hierover een spoeddebat aangevraagd in de Tweede Kamer.

Niet nadelig

Gedeputeerde van Dijk ziet geen bezwaren tegen de snelle invoering omdat de fraude niet nadelig is voor de reizigers.

"Ook een strippenkaart kun je namaken, maar dat betekent niet dat je het mag doen. Dat is fraude. In deze discussie gaat het om de vraag, moet je de fraudeur aanpakken, of zet je het systeem uit? Ik denk dat we gewoon de fraudeur moeten aanpakken", aldus Van Dijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl