De adoptieouders van de zwaar ondervoede jongen
NOS Nieuws

Zwaar ondervoede Amerikaanse tiener vecht voor leven na opsluiting

Een 14-jarige jongen uit de Amerikaanse staat Alabama vecht voor zijn leven, nadat hij twee jaar opgesloten heeft gezeten in de kelder van het huis van zijn adoptieouders. Tijdens de opsluiting kreeg hij weinig voedsel, water en medische zorg. Hij weegt nog maar 25 kilo.

Volgens Amerikaanse media ligt de jongen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Zijn adoptieouders zijn gearresteerd en aangeklaagd voor zware kindermishandeling. "Dit is een van de ergste gevallen van verwaarlozing die ik ooit heb gezien", zegt een lokale politiechef tegen het nieuwsmedium Al.com.

Het onderzoek naar de mishandeling begon afgelopen zondag na een telefoontje van het ziekenhuispersoneel nadat de zwaar ondervoede jongen was binnengebracht door zijn ouders. Die hadden hem daarnaartoe gebracht, omdat de situatie van de jongen verslechterde. Met 25 kilo woog hij minder dan de helft van wat hij zou moeten wegen op zijn leeftijd.

Volgens het arrestatiebevel worden de adoptieouders beschuldigd van onder meer het niet geven van eten en medische zorg aan de jongen, die was "onderworpen aan gedwongen isolement voor langere tijd". Volgens de autoriteiten sloten de ouders de jongen op om hem te straffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl