In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Advocaat uit ambt gezet wegens oplichting

Een advocaat uit Kerkrade mag zijn ambt niet meer uitvoeren omdat hij zijn cliënten duizenden euro's afhandig heeft gemaakt. Volgens het Hof van Discipline, dat als tuchtrechter voor advocaten fungeert, heeft Marcel Reinaerts zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting.

In 2015 was Reinaerts de raadsman van een echtpaar in een geschil rond de aankoop van een woning. Hij stuurde een vervalste e-mail naar zijn cliënten, waarin stond dat de tegenpartij 6050 euro claimde. Dit geld maakte het stel over naar Reinaerts, schrijft 1Limburg. De advocaat ondertekende de vervalste mail met de handtekening van een kantoorgenoot, zonder dat die daarvan wist.

Reinaerts is het niet eens met zijn schrapping van het advocatentableau. Zijn verweer is grotendeels gebaseerd op medische gronden. Hij stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om de straf aan te vechten.

Zwaarste sanctie

Schrapping van het tableau is de zwaarste van de vier sancties die het Hof van Discipline kan opleggen aan advocaten. De straf wordt geregeld opgelegd. In de eerste helft van dit jaar gebeurde dat volgens het online juristenplatform Mr. Online elf keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl