NOS Nieuws

's Werelds eenzaamste ijsbeer kan eindelijk naar buiten

's Werelds eenzaamste ijsbeer, genaamd Pizza, is verhuisd van een winkelcentrum in China naar een zee-aquarium. De beer kwam in juli in het nieuws nadat Animals Asia een petitie had opgestart om de ijsbeer te helpen.

Pizza leefde in winkelcentrum Grandview in Guangzhou in een aquarium dat kleiner was dan 40 vierkante meter, gevuld met een beetje water. Bezoekers tikten voortdurend op het raam van het aquarium. Hij was ontzettend eenzaam en lag bijna alleen maar op zijn zij naast het water.

Hier kan Pizza de zon op zijn vacht voelen, de frisse lucht inademen en de lucht zien.

Peter Li van Chinese dierenbescherming

Nu woont Pizza in een buitenverblijf van een dierenpark, waar hij "de zon op zijn vacht kan voelen, frisse lucht in kan ademen en de lucht kan zien", zegt Peter Li van de Chinese dierenbescherming.

Het is onduidelijk hoelang Pizza in het dierenpark blijft. Volgens het winkelcentrum zijn ze zijn verblijf aan het opknappen en diervriendelijker aan het maken, zodat Pizza daarna weer terug kan komen. Of dit echt het geval is, is onduidelijk. "Wij willen dat dit een permanente beslissing is", zegt de dierenbescherming. "Geen renovatie kan een winkelcentrum een goede plek voor een ijsbeer maken. Het zou wreed en harteloos zijn om hem terug te sturen."

Afscheidsfeestje

Pizza kreeg zondag een afscheidsfeestje. Veel kinderen maakten tekeningen voor het dier en kwamen afscheid nemen.

Er is meer kritiek op het winkelcentrum. Grandview wordt momenteel onderzocht, omdat er meerdere dieren op onverklaarbare wijze zijn overleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl