American Apparel
NOS Nieuws

Kledingketen American Apparel opnieuw failliet

De Amerikaanse kledingketen American Apparel is opnieuw failliet. Ruim een jaar geleden ging het bedrijf ook al failliet. American Apparel heeft twee filialen in Nederland, beide in Amsterdam. Die blijven voorlopig open.

Het bedrijf heeft last van de opkomst van online winkelen en de veranderende smaak van het publiek. In 2014 werd topman en oprichter Dov Charney ontslagen na verschillende seksschandalen. Zijn opvolgster, Paula Schneider, stapte twee maanden geleden al op.

Chapter 11

Net als vorig jaar gaat het om een gecontroleerd faillissement, een zogenoemde Chapter 11-procedure waarbij het bedrijf van schulden af probeert te komen. American Apparel zocht al een tijdje naar een koper. Het Canadees kledingbedrijf Gildan koopt nu alle merkrechten van American Apparel, voor 66 miljoen dollar.

Gildan gaat ook kleding van American Apparel inkopen en is van plan om het merk via zijn bestaande distributienetwerk in Noord-Amerika te verkopen. Gildan zegt geen winkels van American Apparel over te nemen. Daardoor is onduidelijk wat er met de winkels gebeurt. De deal met Gildan moet nog worden goedgekeurd door de faillissementsrechter.

Made in Downtown LA

American Apparel heeft wereldwijd zo'n 250 winkels, waarvan bijna de helft buiten de VS. Het bedrijf maakt al zijn kleding in Amerika, in de grootste kledingfabriek van het land in Los Angeles, en is daar ook trots op. American Apparel heeft bedongen dat bij een overname de kleding Made in the USA blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl