Danny Blind
NOS VoetbalAangepast

Blind na twee goals Depay: dit verrast me niet

Het sterke optreden van Memphis Depay kwam voor Danny Blind niet uit de lucht vallen. De bondscoach haalde Wesley Sneijder bij rust naar de kant en diens vervanger Depay maakte na rust twee goals. "Dat was voor mij geen verrassing", aldus Blind.

"Ik had voor Sneijder op links gekozen, maar heb tegen Memphis gezegd dat hij ook een basisplaats had verdiend", aldus Blind. "Zijn werkhouding is goed. Dat is geen verdienste, maar het is weleens anders geweest. Hij maakte een gedreven indruk. Zijn goals vormen een beloning voor hem en voor het team."

Blind: moeten in stapjes denken

Blind bekende dat Sneijder in tegenstelling tot Arjen Robben niet vanwege een blessure werd vervangen. "Ik was niet echt ontevreden en hij had lichte pijntjes, maar wilde aanvallend wisselen", zei de bondscoach.

Aanvoerder Robben was na afloop kritisch over het niveau van Oranje. De bondscoach trachtte een en ander in perspectief te zetten. "Je kan niet verlangen dat je opeens de nummer drie van de wereld bent", reageerde Blind. "We moeten stapjes maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl