NOS WielrennenAangepast

Hoogland opnieuw net naast podium

Hoogland finisht als vijfde in keirinfinale

Baanwielrenner Jeffrey Hoogland heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Apeldoorn weer net naast de prijzen gegrepen. Hoogland, die zaterdag vierde werd in de sprint, belandde ook op de slotdag net naast het podium, op het onderdeel keirin. Hij eindigde als vijfde.

Hoogland, die voor het eerst in wereldbekerverband op de keirin in actie kwam, was niettemin tevreden met zijn optreden in Apeldoorn, zijn eerste sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Hij liet zowel in de voorronde als in de halve finales vier van de vijf tegenstanders achter zich.

Inzicht

"Ik ben gewoon een goede sprinter, denk ik altijd, en ik ben ook wel in staat om meerdere onderdelen te doen. Maar Matthijs Büchli en ook Hugo Haak zijn er eigenlijk beter in, waardoor ik niet echt de mogelijkheid krijg om keirin te proberen. Het probleem is dat het mij nog wat aan inzicht ontbreekt."

Hij sluit evenwel niet uit dat hij vaker zal uitkomen op het spectaculaire onderdeel. "Als de mogelijkheid er is, sta ik er wel voor open. Maar sprint en teamsprint zijn het belangrijkst voor mij. Al blijft keirin heel gaaf om te doen."

Oranjeduo tiende in koppelkoers

Wim Stroetinga en Roy Pieters eindigden op de madison (koppelkoers) als achtste van de tien deelnemende teams. Het duo won in de 120 ronden durende race één van de in totaal twaalf sprints. Kenny de Ketele en Robbe Ghys uit België grepen het goud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl