De alFitrah moskee in de Utrechtse wijk Overvecht
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Advocaat: moskee met huurachterstand haalt 119.000 euro op

De advocaat van de alFitrah-moskee in Utrecht zegt dat er door middel van een crowdfundingactie 119.000 euro is opgehaald. Daarom hoeft de moskee de deuren niet te sluiten.

De huidige en de vorige eigenaar van het pand hadden een rechtszaak aangespannen omdat het gebedshuis de huur niet betaalde. De moskee had een betaalachterstand van 215.000 euro. Twee weken geleden besloot de rechter dat het pand ontruimd kan worden als het verschuldigde bedrag aan de huidige eigenaar niet wordt overgemaakt. De deadline daarvoor is aanstaande woensdag, schrijft RTV Utrecht.

De moskee moest 107.000 euro ophalen om de deuren open te houden. Volgens de moskee is dat bedrag dus ruimschoots opgehaald. De vorige eigenaar moet zijn geld dan nog wel ontvangen, maar die betaling is niet gekoppeld aan een ontruiming.

De salafistische moskee kwam eerder in opspraak omdat er onverdraagzaamheid tegenover de westerse manier van leven zou worden gepredikt. Ook zou geld vanuit omstreden organisaties naar de moskee worden gestuurd. De gemeente heeft daar geen bewijs voor gevonden.

Advertentie via Ster.nl