Grote schoonmaak in Someren begonnen na brand

time icon Aangepast
Omroep Brabant

In Someren bij Eindhoven is een begin gemaakt met een grote schoonmaak na de grote brand bij een recyclingbedrijf. Door de brand vielen overal roetdeeltjes neer, doordat een partij rubberen banden in vlammen was opgegaan.

Schoonmakers gewapend met hogedrukspuiten zijn bij basisschool De Vonder, die in de buurt van het bedrijf ligt, begonnen met het opruimen van de rommel. Ze verwachten het hele weekend bezig te zijn met het reinigen van de speelplaats, muren, deuren en ramen.

"We zijn zeker tot het donker bezig. Dan stoppen we, want dan zien we niks meer. Morgen kom ik terug en dan hoop ik dat ik het maandag voor elkaar heb", vertelt schoonmaker Willy Looymans aan Omroep Brabant.

Schone school

Als alles meezit kunnen de leerlingen maandag weer een schone school en speelplaats gebruiken. De afgelopen dagen moesten ze binnenblijven door alle roet. 

Wie de rest van de roetdeeltjes in het dorp gaat opruimen, is nog niet duidelijk. De gemeente is hierover in gesprek met het recyclingbedrijf.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haastklus is Someren-Heide: schoolplein roetvrij maken
Dit is een artikel van

STER Reclame