Supporters waren een minuut stil vanwege de aanslagen van een jaar geleden
NOS Nieuws

Stadion stil voor aanslagen Parijs

In het Stade de France in Parijs zijn de aanslagen herdacht die de Franse hoofdstad bijna een jaar geleden schokten. Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Frankrijk-Zweden hield het hele stadion een minuut stilte.

Het Stade de France was op 13 november vorig jaar een van de plekken waar moslimterroristen hun slag wilden slaan. Drie zelfmoordterroristen bliezen zichzelf in de buurt van het stadion op tijdens de oefeninterland Frankrijk-Duitsland. De explosies kostten het leven van één omstander.

De ontploffingen waren het begin van een reeks aanslagen elders in de stad, waaronder de concertzaal Bataclan. In totaal kwamen 130 mensen om het leven.

Hollande

President Hollande, die vorig jaar in het stadion was tijdens Frankrijk-Duitsland, is er vanavond ook bij. Overmorgen, wanneer de aanslagen precies een jaar geleden hebben plaatsgevonden, zal hij gedenkplaten onthullen op alle plekken in Parijs waar de terroristen toesloegen.

De Bataclan, die sinds de aanslagen dicht was, gaat morgen weer open. De Britse zanger Sting verzorgt het eerste optreden in de heropende concertzaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl