NOS SchaatsenAangepast

Wüst: ik schaam me wel een beetje

Wüst: ik schaam me wel een beetje

Ireen Wüst was er helemaal klaar voor. Na een zorgeloze zomer leek een fraaie winter in het verschiet te liggen. Bij de eerste wereldbekerwedstrijden in het Chinese Harbin moesten we de oude Wüst weer zien. Maar op de 3.000 meter ging het vrijdag helemaal mis. De 30-jarige Wüst werd slechts zevende. Wat ging er mis?

"Ik weet het niet. Ik voel me goed. Het schaatsen gaat de hele week al lekker. Ik reed deze week bijzonder hard op een baan als deze. Ik had er vertrouwen in", aldus Wüst, die in gesprek met NOS-verslaggever Erik van Dijk niet tot een echte verklaring wist te komen.

"Het begin ging goed, maar ik moest al best snel werken. Toen ik daarna nog harder moest werken, liep het niet meer. Technisch schaam ik me wel een beetje voor die laatste rondjes. Ik doe mijn best, maar ik kreeg er niets meer uit."

Slechtste 3.000 meter in zes jaar

Dat de 3.000 meter in Harbin niet goed was, blijkt wel uit de tijd. Wüst finishte in 4.11,76, haar langzaamste 3.000 meter in zes jaar. Op 6 november 2010 bij de NK afstanden in Heerenveen reed ze 4.12,32.

"Hier word ik niet blij van. Houd maar op. Ik zag het niet aankomen, mijn coach Rutger Tijssen zag ook het niet aankomen", aldus Wüst, die de rust zelve blijft. "Laten we het maar op een incident houden. We moeten nu niet ineens paniekvoetbal gaan spelen en het heel anders gaan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl