Patrick Pearson
NOS SportAangepast

Pearson wordt assistent-bondscoach onder Wouda

Patrick Pearson vervolgt zijn werkzaamheden bij de KNZB als assistent-coach. De voormalig bondscoach en tevens begeleider van Ranomi Kromowidjojo gaat op het nationaal trainingscentrum in Eindhoven onderdeel uitmaken van het coachteam onder leiding van Marcel Wouda.

Kromowidjojo maakte er geen geheim van graag door te willen met Pearson.

De benoeming van Pearson tot assistent-coach is een belangrijke stap in de samenstelling van de coachingstaf voor topzwemmen. Marcel Wouda draagt de eindverantwoordelijkheid voor topzwemmen onder de onlangs benoemde technisch directeur André Cats, die binnen de KNZB verantwoordelijk zal zijn voor alle disciplines (zwemmen, waterpolo, schoonspringen).

Gesprekken

Cats liet onlangs al weten gesprekken met Pearson te gaan voeren. "Wij gaan in ieder geval een gesprek aan. Dan zal ook Marcel Wouda aanhaken. We moeten dat goed bespreken, want Wouda blijft hoe dan ook eindverantwoordelijk", zei Cats.

Pearson, die dus een stapje terugdoet, kijkt desondanks uit naar de nieuwe samenwerking. "We werken sinds Rio al zo met deze groep zwemmers en ik merk dat Marcel en ik naar elkaar zijn toegegroeid", aldus Pearson. "We kunnen elkaar versterken. Ik verheug me op de samenwerking met Marcel en alle zwemmers."

Posities

De KNZB laat weten dat de komende weken nog enkele posities met betrekking tot coaching en begeleiding binnen de nationale en regionale trainingscentra ingevuld moeten worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl