ANP
NOS Nieuws

Koers Bpost fors omlaag, dus bod op PostNL ook minder waard

Het aandeel van het Belgische postbedrijf Bpost is vandaag ruim 8 procent gedaald. Daardoor is het bod dat Bpost zondag deed op PostNL ook minder waard geworden, doordat dat deels in aandelen is.

Zondag was het bod van Bpost nog 5,65 euro per aandeel PostNL waard, nu is dat 5,39 euro. Dat betekent dat het voor aandeelhouders minder aantrekkelijk is geworden om hun aandelen aan Bpost te verkopen. Het bod is nog altijd wel hoger dan de huidige koers van PostNL: 4,73 euro.

Nederlandse tegenstand

Maar dat de koers van PostNL fors lager is dan het bod van Bpost, geeft ook aan dat beleggers betwijfelen of het uiteindelijk wel doorgaat. Bpost heeft gezegd de overname alleen door te zetten als de top van PostNL die steunt. PostNL reageerde koeltjes op het bod.

Ook de Nederlandse regering ziet een overname niet echt zitten. Bpost bevestigt vanavond berichtgeving van Het Financieele Dagblad dat het bedrijf bereid is om de Tweede Kamer volledige inzage te geven in het bod. Bekendmaking van de garanties en toezeggingen van Bpost kan de weerstand die in Nederland leeft wegnemen, zegt een woordvoerder tegen het FD.

Kostenbesparingen

De koers van Bpost daalde vandaag zo hard nadat de topman in een conference call zei moeite te hebben om kosten te besparen. Het bedrijf wilde dit jaar tussen de 800 en 1200 banen schrappen. Dat zal eerder bij de 800 uitkomen, omdat de dienstverlening anders te veel wordt aangetast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl