NOS NieuwsAangepast

Alcoholbranche niet blij met 'Oh Oh Daar Gaan We Weer'

De Nederlandse alcoholbranche roept RTL op om met onmiddellijke ingang te stoppen met het uitzenden van het RTL-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer. Volgens Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (STIVA) moedigt RTL overmatig alcoholgebruik aan.

"Overheid, gezondheidsprofessionals en bedrijfsleven werken er keihard aan om overmatig drinken tegen te gaan. Dat is de afgelopen jaren gelukkig succesvol geweest", schrijft STIVA in een persbericht. "De beeldvorming door RTL in programma’s als Oh Oh Daar Gaan We Weer kan contraproductief werken op deze gunstige ontwikkeling."

Zuipvakantie

Oh Oh Daar Gaan We Weer is de opvolger van het reality-programma Oh Oh Cherso, waarin een aantal Haagse jongeren een vakantie doorbrengt op een bekende vakantiebestemming.

Het eerste seizoen van het programma dat in 2010 werd uitgezonden, was meteen een groot succes. Dit tot groot ongenoegen van STIVA. In 2013 riep de stichting RTL5 ook al op om met het programma te stoppen vanwege het verheerlijken van overmatig alcoholgebruik. Dat hielp niet, want de zender bleef Oh Oh Cherso uitzenden. RTL zei dat alcohol en het gebruik ervan slechts een onderdeel isvan het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl