NOS Nieuws

Nederlander vast voor oude moord in Thailand

Een coldcaseteam van de politie Den Haag lijkt een doorbraak te hebben bereikt in een oude moordzaak. Vanochtend is de man opgepakt van Rose Sulaiman, die in 2007 verdween in Thailand. Haar lichaam werd pas ruim een jaar later gevonden. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries besteedde veel aandacht aan de zaak.

De Maleisische vrouw van 26 woonde met haar Nederlandse man en hun zoontje in Ranong, in Thailand. Na haar verdwijning vertrok de man met zijn zoon naar Nederland, nog voordat haar lichaam werd gevonden in een beerput naast hun huis. Er waren direct vermoedens dat hij meer wist over de dood van zijn vrouw, maar de Thaise politie kon weinig doen omdat de verdachte al in Nederland was.

Achter de schermen

Peter R. de Vries maakte in 2012 een reportage over de moord. En ook achter de schermen bleef hij zich inzetten voor de zaak, omdat hij ervan overtuigd was dat de echtgenoot, die in Benthuizen woont, zijn vrouw heeft vermoord. De inzet van De Vries heeft er mede toe geleid dat Thailand in 2015 hulp heeft gevraagd aan de Nederlandse politie.

Een coldcaseteam ging met de moordzaak aan de slag. Eind mei dit jaar werd het lichaam van Sulaiman opgegraven. Ze is begraven in haar geboorteland Maleisië. Het NFI heeft de resten onderzocht. Ook heeft de politie nader onderzoek gedaan in Thailand en Maleisië. Dat onderzoek heeft nu geleid tot de arrestatie van de 46-jarige echtgenoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl