Kika van Es ANP

Het is vandaag een belangrijke dag voor de Nederlandse voetbalvrouwen. Met de loting voor het EK 2017, dat van 16 juli t/m 6 augustus in ons land wordt gehouden, begint in zekere zin de jacht op voetbalroem voor de equipe van bondscoach Arjan van der Laan. De NOS doet rechtstreeks verslag van de loting op NOS.nl.

Plaats van handeling is Rotterdam, waar om 17.30 uur zestien landen de koker ingaan. De uitkomst van de loting is via NOS.nl te volgen en later ook terug te zien in een extra uitzending op NPO 3. Dan stromen ook de eerste reacties binnen vanuit het Oranjekamp.

Persconferentie Blind

Er is ook aandacht voor de mannen van Oranje, die in de Amsterdam Arena de laatste training afwerken voor het oefenduel met België van morgenavond. Bondscoach Danny Blind geeft aansluitend een persconferentie. Een verslag hiervan is om 18.45 uur in het Sportjournaal te zien.

Na de olympische zomer bereiden de Nederlandse atleten zich voor op het indoorseizoen. Wat zijn de plannen van Dafne Schippers en Churandy Martina? Het antwoord hierop komt voorbij in het Sportjournaal, Nieuwsuur en in de uitzending van Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Uitzendingen

Tijd Programma Medium
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
17.30 uur
Loting EK vrouwenvoetbal 2017 NOS.nl en NPO Nieuws
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
23.35 uur Studio Sport Extra: loting vrouwenvoetbal 2017
NPO 3

STER reclame