Het ondergoed werd gevonden in een bunker naast het huis van Hitler
NOS Nieuws

Lila onderbroek van Hitlers vrouw verwisselt voor 2900 pond van eigenaar

Een lila, zijden onderbroek die van Hitlers vrouw Eva Braun is geweest, heeft op een veiling 2900 pond (3250 euro) opgebracht. Veel meer dan door veilinghuis Philip Serrell was verwacht.

Een Amerikaanse militair vond Brauns ondergoed na de oorlog in een verlaten bunker naast Hitlers huis in de Beierse alpen. Na de Tweede Wereldoorlog verwisselde de slip nog twee keer van eigenaar voor hij belandde bij de Britse verzamelaar die hem nu te koop aanbood.

'Geen gaten'

Volgens het veilinghuis is te zien dat de onderbroek gedragen is, "maar er zitten geen gaten in en hij is schoon".

Het veilinghuis had gerekend op een opbrengst van zo'n 400 pond. Een anonieme particulier bleek bereid 2900 pond neer te leggen voor de slip van Braun, waarop aan de voorkant haar initialen zijn geborduurd.

Braun was jarenlang de vriendin van Hitler. Het paar trouwde een dag voor ze op 30 april 1945 zelfmoord pleegden.

Knalrode lipstick

De koper van de onderbroek kon ook een zilveren kistje met daarin een knalrode lipstick van Eva Braun niet laten liggen. In het kistje, dat 400 euro opbracht, waren eveneens de initialen 'EB' gegraveerd.

Verder kocht de verzamelaar voor 1400 euro een gouden ring met robijnen die ooit van Braun was en een verzameling zwart-wit-foto's van Adolf Hitler en Eva Braun voor 110 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl