1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS NieuwsAangepast

Topjaar voor toerisme in Griekenland door onrust elders

Toeristen hebben dit jaar massaal voor Griekenland gekozen. Dat heeft te maken met de onrust in andere landen langs de Middellandse Zee.

De zomermaanden waren "de beste ooit voor de toeristensector", zei de Griekse staatssecretaris voor Toerisme. De Grieken verwachten dit jaar 27 miljoen toeristen. Dat is ongeveer 7 procent meer dan vorig jaar.

Griekenland profiteert van de onrust in landen als Egypte, Turkije en Tunesië. Daar blijven toeristen weg als gevolg van terroristische aanvallen en politieke onrust.

25 procent van het Griekse nationaal inkomen komt uit het toerisme. De sector speelt dan ook een belangrijke rol in het economisch herstel van het land.

Parijs

Ook Parijs kwam vandaag met cijfers uit de toerismesector. De Franse hoofdstad ontving dit jaar minder toeristen. Na de aanslagen in november vorig jaar kwamen er 1,5 miljoen minder mensen dan normaal. Zelfs het EK voetbal van deze zomer kon de teruggang niet compenseren. Normaal komen er zo'n 40 miljoen toeristen naar Parijs.

De Franse regering investeert nu ruim 40 miljoen euro om toeristen een veiliger gevoel te geven in Parijs. Een groot deel van dat geld gaat naar extra bewakingscamera's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl