Fans van Dynamo Dresden uiten hun ongenoegen in het duel met RB Leipzig
NOS VoetbalAangepast

Gooien stierenkop komt Dresden duur te staan

Het was een bizarre actie van de supporters van Dynamo Dresden op 20 augustus voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen RB Leipzig. Om hun afkeer van de tegenstander kracht bij te zetten gooiden de Dresden-fans een stierenkop richting het veld. Die actie is de club nu ook nog eens duur komen te staan.

De Duitse voetbalbond heeft Dynamo Dresden namelijk een boete opgelegd van 60.000 euro. Ook moet de ploeg uit de tweede Bundesliga één thuisduel een gedeelte van de tribune sluiten.

RB Leipzig, dat vorig seizoen promoveerde naar de Bundesliga, heeft dit seizoen wel vaker te maken met een vijandige ontvangst. De meeste voetbalsupporters in Duitsland moeten niets hebben van de ploeg die wordt gefinancierd door Red Bull. Het logo van de energiedrankfabrikant is een stier.

RB Leipzig werd in 2009 opgericht en is sindsdien vanuit het amateurvoetbal in hoog tempo opgestoomd naar de Bundesliga. Momenteel is de club, samen met recordkampioen Bayern München, koploper in Duitsland.

Omdat de Duitse wetgeving geen sponsornamen in clubnamen toestaat, staat de club officieel als Rasen Ballsport Leipzig ingeschreven. Dat RB verwijst naar de energiedrankfabrikant die sinds 2009 de club met vele miljoenen financiert, is echter evident.

De opmars van RB Leipzig en het smijten met miljoenen door de sponsor zet kwaad bloed bij veel fans van andere clubs. In menig stadion wacht de club daarom een vijandig onthaal. Maar in Dresden zijn de fans nu royaal over de grens gegaan, zo heeft de Duitse voetbalbond duidelijk gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl