Brandley Kuwas
NOS VoetbalAangepast

Op de radar zijn bij Oranje vervult Kuwas met trots

In de week waarin Nederland zich opmaakt voor een oefenwedstrijd tegen België en een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, is een nieuwe kandidaat voor Oranje aan het firmament verschenen: Brandley Kuwas, aanvaller bij Heracles Almelo. Hij staat op de radar van Danny Blind.

"Ik had nooit gedacht dat het Nederlands elftal zou komen. Maar als je naam dan genoemd wordt, dan moet je wel trots op jezelf zijn", zei Kuwas zondag tegen NOS-commentator Jan Roelfs, nadat Heracles met 2-1 had gewonnen van Vitesse.

Belletje Blind

Kuwas kende dit seizoen een aarzelende start, waarin hij vooral als invaller zijn minuten maakte. Sinds enkele weken behoort hij echter tot de vaste kern van Heracles. Sterker nog: hij is zelfs smaakmaker en dat is ook de bondscoach niet ontgaan. Blind liet vrijdag weten dat hij Kuwas in de gaten houdt en belde hem daar zelfs over op.

Kuwas trots op aandacht van bondscoach

De aanvaller van Heracles kon zijn oren niet geloven, maar is er niet minder trots om. "Het is gek. Geen moment heb ik eraan gedacht dat ik in beeld zou zijn, maar het geeft een goed gevoel. Het is toch een teken dat je goed bezig bent."

Nederland of Curaçao?

En nu het grote Oranje aan de horizon gloort, staat hij onmiskenbaar voor de keuze: spelen voor Nederland of Curaçao, waarvan hij al een officiële uitnodiging op zak heeft. De bondscoach van Curaçao heeft hem geselecteerd voor het oefenduel met Sparta. Kuwas: "Ze hebben me lang geleden al benaderd, maar dat heb ik afgehouden omdat ik nog de droom van Oranje heb."

Maar wat als Blind hem straks echt nodig heeft? Kuwas: "Ik heb het al aan Curaçao gemeld: als Oranje belt, is de keuze simpel. Gelukkig betreft het nu alleen nog maar oefenduels."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl