NOS NieuwsAangepast

Verdwaalde Australische duiker dobbert 17 uur in de oceaan

De redding, na 17 uur dobberen op zee

Een Australische duiker heeft 17 uur alleen in de oceaan gedobberd voor hij werd gevonden. De man was in zijn eentje naar een wrak gedoken. Hij werd door de sterke stroming meegesleurd en kon niet meer naar zijn bootje terug zwemmen.

Vrienden sloegen alarm toen de man 's avonds niet teruggekeerde van zijn duiktocht. De volgende ochtend gingen reddingswerkers op zoek met zes vliegtuigen, schepen van de waterpolitie, de kustwacht en een helikopter. De man werd met een reddingshelikopter gevonden. "G'day, wil je misschien een lift?" vroeg de reddingswerker die aan een lier naar beneden werd getakeld.

Reddingswerkers zijn blij dat ze de man levend hebben gevonden. De kans om iemand te vinden neemt snel af naarmate de tijd vordert. "Je doet mee aan de loterij", zei de duiker tegen zijn redder. Die antwoordde gevat: "Volgens mij kun je beter zelf een lot kopen."

Kalm weer

De man lijkt niets overgehouden te hebben aan zijn avontuur. Volgens de politie kwam dat ook door het kalme weer en het warme water, net als het feit dat hij door zijn duikuitrusting kon blijven drijven. Bovendien had hij vrienden laten weten waar hij ging duiken en hoe laat ze hem terug konden verwachten.

De man verklaarde dat hij normaal een baken aan zijn duikriem draagt, maar dat hij die na een schoonmaakbeurt vergeten was mee te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl