Een sorteercentrum van PostNL ANP

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft opnieuw een bod gedaan op PostNL. Het Belgische bedrijf biedt 5,65 euro per aandeel PostNL. De overname wordt in contanten en in aandelen betaald.

Het huidige bod ligt ongeveer 11 procent hoger dan in mei. Toen bracht Bpost voor het eerst een bod uit op PostNL van 5,10 euro per aandeel. Die overnamepoging mislukte.

Pensioenen

Bpost benadrukt in een persbericht dat het bod alleen zal worden doorgezet als overeenstemming wordt bereikt met PostNL. Ook heeft het bedrijf enkele aanpassingen gedaan in de voorwaarden van het bod na gesprekken met PostNL in mei. 

Zo staat Bpost garant voor de pensioenen van (voormalige) werknemers van PostNL en zijn er verbeterde vooruitzichten voor werknemers van PostNL, met behoud van banen in de postdivisie op de lange termijn en nieuwe banen in de pakketdivisie en de logistieke dienstverlening.

Kwartaalcijfers

PostNL heeft kennisgenomen van het bod en komt later met een reactie. Bpost en PostNL zouden met een gezamenlijke omzet van 6 miljard het vierde postbedrijf van Europa worden.

Morgen licht Bpost het bod verder toe. Dan presenteert PostNL ook zijn kwartaalcijfers. 

STER reclame