NOS VoetbalAangepast

Ergernis Bosz zorgt voor leedvermaak bij Van den Brom

Na het 2-2 gelijkspel van Ajax bij AZ is Peter Bosz totaal niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. "Ajax-onwaardig", noemt hij het. Dat een fel AZ daar ook een rol in had gespeeld, daar wilde hij niets van weten.

"Nee, hou op", is de trainer van Ajax resoluut. "We hadden het moeilijk met AZ, maar als je ziet wat wij daar tegenover zetten: Ajax-onwaardig. In de tweede helft doen we wat we moeten doen en toen kwam hetzelfde felle AZ er niet aan te pas."

"Dit heeft niks met tactiek te maken, maar met instelling. Die was voor rust ondermaats. Prachtig hoor dat AZ er kort op zit, maar als wij de bal een in plaats van drie keer raken, krijgen ze daar de tijd niet voor. Ons uitverdedigen was af en toe lachwekkend."

Bosz: het was Ajax-onwaardig, en dat lag niet aan AZ

Dat Bosz vooral het zwakke spel van Ajax benadrukt en de prestatie van AZ bagatelliseert, daar kan John van den Brom alleen maar om lachen.

"Als Peter dat inderdaad gezegd heeft dan is dat het grootste compliment voor ons. Je kunt je altijd afvragen waarom een tegenstander slecht speelt en jij juist goed. Wij hebben dit resultaat zelf afgedwongen", aldus de trainer van AZ.

Van den Brom haalt voldoening uit woorden Bosz

Van den Brom zag de 2-2 op de tribune omdat hij vanwege aanmerkingen op de leiding was weggestuurd. "Ik zei dat hij (scheidsrechter Pol van Boekel) een schijterd was toen hij verzuimde om Joël Veltman een tweede gele kaart te geven."

"Het was stom, dat moet ik niet doen. Ik heb mijn excuses ook aangeboden", zegt Van den Brom met een glimlach. "Maar ik ben een coach die meeleeft met zijn team. Maar goed, stom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl