Goud voor Knegt en brons voor Schulting na geweldige races

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt pakt goud op 1.500 meter bij rentreee
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sjinkie Knegt heeft zijn rentree op de shorttrackbaan opgeluisterd met een gouden medaille. De Fries reed in het Canadese Calgary op weergaloze wijze naar de overwinning op de 1.500 meter.

Ook Suzanne Schulting maakte indruk. Zij veroverde op dezelfde afstand brons na een ijzersterke race met een prachtige inhaalactie. 

Knegt kwam bij de WB-finale in februari zwaar ten val tijdens de aflossing, liep daarbij drie gebroken ribben, inwendige kneuzingen en een scheurtje in de lever op en kon een maand later in Seoul zijn wereldtitel niet verdedigen.

Hij reisde dan ook zonder al te grote verwachtingen af naar Canada, maar afgaande op zijn race in de finale is hij weer helemaal de oude. 

Halverwege de finale lag Knegt nog op de laatste plaats. Door een valpartij schoof hij twee plaatsen op en passeerde vervolgens een voor een de resterende vier man alsof ze stilstonden, voordat hij juichend over de meet kwam.

Schulting schittert met inhaalmanoeuvre 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schulting snelt naar brons op 1.500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schulting, die vorig seizoen verraste door op de WK de superfinale over 3.000 meter te winnen en daardoor de vijfde plaats op te eisen, won haar serie en halve finale.

In de finale schoot de 19-jarige Groningse drie ronden voor het eind met een briljante manoeuvre ("ja, echt sick", zei ze na afloop zelf) tussen de Zuid-Koreaansen Shim Suk-hee en Choi Min-jeong door naar de koppositie. Die raakte ze weer kwijt, maar ze stelde het brons wel veilig.

Rianne de Vries eindigde in de B-finale als voorlaatste. Lara van Ruijven won de B-finale van de 500 meter. 

STER Reclame