Feest rond Tom Beugelsdijk
NOS VoetbalAangepast

Beugelsdijk laat ADO tegen Willem II eindelijk weer winnen

ADO Den Haag heeft voor het eerst sinds 19 augustus weer een overwinning geboekt in de eredivisie. In eigen huis werd Willem II dankzij een goal van het Haagse boegbeeld Tom Beugelsdijk met 1-0 verslagen.

ADO-trainer Zeljko Petrovic had uit onvrede over de laatste weken routinier Edouard Duplan op de bank gezet. Na een half uur mocht de Fransman echter alweer opdraven, omdat Kevin Jansen zijn eigen medische kennis ietwat overschatte.

De middenvelder raakte geblesseerd aan zijn knie, achtte zich na een paar minuten behandeling genezen, probeerde het weer en greep direct opnieuw naar zijn gewricht. Dit keer zag het er echt niet goed uit.

De blessure van Jansen was een van de weinige momenten van opwinding in de eerste helft. Het andere was een kans voor Mike Havenaar, die de bal plots voor zijn voeten kreeg. De Japanner, die al een paar maanden droog staat, zag zijn inzet via doelman Kostas Lamprou boven op de lat belanden.

Even na rust was het wel raak voor ADO. Uitgerekend aanvoerder, boegbeeld en cultheld Tom Beugelsdijk kopte de bal uit een corner tegen het net. Willem II voetbalde op zijn beurt zo nu en dan lekker mee, maar kon voorin weinig aanrichten.

Ook het Tilburgse slotoffensief stelde helemaal niets voor. ADO was in het Haags kwartiertje veel gevaarlijker en had via Duplan kunnen scoren. Na maanden van teleurstellingen nam het Haagse publiek echter meer dan genoegen met een 1-0 overwinning.

  • NOS
    Kevin Jansen
  • Pro Shots
    De geschorste Willem II-spits Fran Sol keek toe vanaf de tribune
  • Pro Shots
    Willem II-doelman Kostas Lamprou is woest op zijn verdediging
  • Pro Shots
    Jordy Croux controleert de bal voor Tyronne Ebuehi
  • Pro Shots
    Tom Beugelsdijk kopt binnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl