Arjen Robben

Bayern kan niet winnen van Hoffenheim

Bayern München, koploper in Duitsland, heeft thuis niet weten te winnen van de nummer vier Hoffenheim: 1-1.

De gasten kwamen met een fraaie treffer op 0-1. Nadiem Amir legde terug op Kerem Demirbay, die vanaf de rand van de zestien de bal in de kruising schoot. Een eigen goal van Steven Zuber bracht Bayern op gelijke hoogte.

Na rust voerde de thuisploeg, waar Arjen Robben in de basis stond, de druk op, maar kansen bleven schaars. Mats Hummels en Thomas Müller, die twintig minuten voor tijd inviel, troffen beiden wel de paal.

Uwe Seeler werd bij de wedstrijd Hamburger SV-Borussia Dortmund getrakteerd op een verjaardagstaart. De voormalig spits van HSV is 80 geworden.
    Pierre-Emerick Aubameyang

Hamburger SV kreeg een flink pak op de broek van Borussia Dortmund. Na een loepzuivere hattrick van Pierre-Emerick Aubameyang stonden de gasten uit Dortmund na 27 minuten op een 0-3 voorsprong.

De tweede helft was nog geen vier minuten oud of Aubameyang had wederom het doel gevonden. Even later redde Nicolai Müller de eer voor de thuisploeg, maar Ousmane Dembélé zette het verschil weer op vier doelpunten. Het slotakkoord was van opnieuw Müller die tien minuten voor tijd de eindstand op het scorebord zette: 2-5.

Dat gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Uwe Seeler. De voormalig aanvaller van HSV, tussen 1953 en 1972 goed voor 404 doelpunten in 478 duels, werd voor de wedstrijd in het zonnetje gezet vanwege zijn tachtigste verjaardag.

Vrijdagavond had Hertha BSC in eigen huis Borussia Mönchengladbach aan de kant gezet. Door drie treffers van oud-Feyenoorder Salomon Kalou werd het 3-0 in het Olympia Stadion.