Het dak van de stal in Someren na de hagelbui
NOS NieuwsAangepast

Boer Someren krijgt hagelschade niet vergoed

Verzekeraar Achmea Interpolis hoeft de schade die een boer uit het Brabantse Someren eind juni opliep door een zware hagelbui, niet te vergoeden. Volgens de rechter is er sprake van hagelschade en had de boer daarvoor een aparte verzekering moeten afsluiten.

De stallen van de melkveehouder uit Someren werden in de nacht van 23 op 24 juni verwoest door noodweer. De schade bedroeg ongeveer honderdduizend euro. Omdat de Brabander alleen was verzekerd voor stormschade en niet voor hagelschade, wees de verzekeraar zijn claim af.

Onterecht, vond de boer. Volgens hem was er sprake van een storm. Hij eiste een vergoeding van 50.000 euro als voorschot op de geleden schade, maar de rechter geeft de verzekeraar nu dus gelijk.

Tijdens de hagelstorm eind juni liepen veel meer boeren schade op. Sommige verzekeringsmaatschappijen keerden wel uit, andere verzekeraars zeiden dat boeren zich hadden moeten bijverzekeren voor hagelschade.

Belangenorganisatie ZLTO noemt de uitkomst van het kort geding een zware domper. "Voor deze boer, maar ook voor de 29 boeren die in een vergelijkbare situatie zitten."

De organisatie bestudeert het vonnis om te bekijken of een hoger beroep zin heeft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl