AFP
NOS NieuwsAangepast

Sting heropent getroffen Bataclan-theater in Parijs

Zanger Sting heropent op 12 november het Bataclan-theater in Parijs, waar vorig jaar bij de terreuraanslagen op de Franse hoofdstad negentig mensen om het leven kwamen.

"Met de heropening van het Bataclan hebben we twee belangrijke taken", zegt de Britse zanger op zijn website. "Allereerst om de slachtoffers van de aanslagen van een jaar geleden te herdenken en te eren. En ten tweede om het leven en de muziek te vieren die dit historische theater vertegenwoordigen."

De opbrengst van het optreden gaat in zijn geheel naar twee goede doelen voor slachtoffers van de aanslagen.

De Britse zanger Pete Doherty en de Senegalese zanger Youssou N'Dour treden respectievelijk op 16 en 18 november op in het Bataclan. Aanvankelijk zou Doherty de eerste artiest zijn in het heropende theater, maar het optreden van Sting komt daar nu voor.

Nieuwe gevel

Het Bataclan-theater was een van de doelwitten in Parijs op vrijdagavond 13 november, tijdens een optreden van Eagles of Death Metal. Aanhangers van Islamitische Staat hadden het ook voorzien op enkele bars, restaurants en het voetbalstadion. In totaal doodden zij 130 mensen.

Het Bataclan was sinds de aanslagen gesloten en is uitgebreid gerenoveerd. Vorige week werd de nieuwe gevel aan het publiek getoond. Op 13 november, precies een jaar na het bloedige drama, wordt er een gedenkplaat onthuld.

AFP
Het nieuwe uiterlijk van het Bataclan-theater

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl