John Guidetti provoceert het Amsterdamse publiek
NOS VoetbalAangepast

Guidetti: ik heb Ajax altijd problemen bezorgd

John Guidetti kreeg allesbehalve een warm welkom van de Ajax-fans. De Zweedse spits van Celta de Vigo, die in het verleden de clubkleuren van Feyenoord verdedigde, zorgde tijdens de Europa League-confrontatie voor een vijandige sfeer in de Arena. Guidetti zocht herhaaldelijk de confrontatie met de Amsterdamse supporters.

Toen de op de bank begonnen Guidetti in de 78ste minuut binnen de lijnen kwam, klonk er een striemend fluitconcert. Maar wat maakte het uit? Ajax leidde comfortabel met 3-0. Enkele tellen na zijn entree bracht de 24-jarige aanvaller echter de spanning terug. De op het oog gespeelde wedstrijd kreeg daardoor nog een bijzonder slot.

Guidetti: de fans leken me te begrijpen

Na zijn goal provoceerde Guidetti de Amsterdamse aanhang. "Ik denk dat ze slechte herinneringen aan mij hebben. Want elke keer heb ik ze problemen bezorgd...", aldus Guidetti.

Met drie opgestoken vingers herinnerde hij het thuispubliek aan de Klassieker van 2012 in De Kuip. Feyenoord won toen met 4-2 en Guidetti nam drie goals voor zijn rekening.

"De fans leken te begrijpen waarover ik het had", aldus Guidetti, die tijdens het juichen 'Feyenoord, Feyenoord' scandeerde. "Feyenoord is mijn club, de club die ik steun. En niet Ajax."

John Guidetti: scoorde ooit drie keer tegen Ajax

Guidetti stond ook nog even stil bij het overlijden van de moeder van voormalig Feyenoord-ploeggenoot Tonny Vilhena. "Ik wens hem veel sterkte. Ik hoop dat zich sterk kan houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl